BLogg // Sofie wiberg

Veganska frukostfrallor med bovete

Godmorgon bästa ni, och hej onsdag! Det är dags för Vego Wednesday och ett nytt recept, och idag tänkte jag dela med mig av ett recept på supergoda frukostfrallor med bovete, frön och torkad frukt. Mums! Jag bakade dessa vid tre tillfällen förra helgen när jag var hemma och hälsade på familjen, och ni var många på Instagram som frågade om receptet – Här kommer det!

INGRIDIENSER
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl bovetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk chiafrön
2 msk agavesirap
En handfull torkad frukt, nötter eller frön (jag använde russin)
2 1/2 dl vatten
Solrosfrön som topping

GÖR SÅHÄR
Värm ugnen till 200°C och klä sedan en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, bakpulver, salt, chiafrön och den torkade frukten i en bunke. Tillsätt sedan sirap och vatten och blanda till en jämn deg (den kommer vara lite kladdig). Forma sedan 5-6 jämnstora bollar av degen med hjälp av en sked, och lägg dem på plåten. Toppa med solrosfrön eller annan valfri topping, och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Dessa går superfort att göra och är perfekta att slänga ihop och äta till en god soppa, eller varför inte om man vill lyxa till det lite en morgon? Hoppas ni kommer gilla dem! Kram S

8
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Instagram @sofiewiberg