BLogg // Sofie wiberg

Vegansk linsgryta med sötpotatis

För snart två månader sedan började jag plugga och sedan dess har jag levt på linsgrytor av olika slag. Det är verkligen den perfekta maten att göra storkok på och att ta med sig till skolan som matlåda! Linsgrytor är också väldigt billigt (perfekt för mig som är student!), lätt att tillaga och mycket enkelt att göra veganskt! Jag brukar för det mesta köpa grönsaker som är i säsong, hälla i det jag har hemma och sedan antingen ha ris eller bröd som tillbehör. Mums!

Linsgrytor är också väldigt svåra att misslyckas med – det brukar alltid bli gott oavsett vad man känner för att slänga i 🙂 Jag har på senare tid börjat älska att ha sötpotatis i. Det blir verkligen en perfekt blandning tillsammans med linserna! Den här varianten som jag lagade till lunch idag har helt klart blivit en favorit, såhär gjorde jag:

Ingredienser
1 st rödlök
2 st vitlöksklyfor
1×1 cm färsk ingefära
1 st mellanstor sötpotatis
2 st mellanstora morötter
2,5 dl löda linser
1 paket krossade tomater
1 burk majs
5 dl vatten
1 st växtbuljong
2 msk mango curry (jag använder denna)
1/2 msk kanel
salt och peppar

Gör såhär
Finhacka och stek rödlök, vitlök och ingefära i en stor kastrull i ca 2 minuter. Hacka sedan sötpotatis och morötter i ca 1×1 cm stora bitar, häll bitarna i kastrullen och stek sedan ytterligare några minuter. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och kryddor. Smula ner växtbuljongen, häll i majsen och låt sedan grytan koka under omrörning i ca 20 minuter.


Tar tacksamt emot tips på andra maträtter som är bra att göra storkok och matlådor på! Jag börjar nog tröttna lite på att äta linsgrytor till lunch och middag varje dag.. haha! Vad brukar ni ha med er för matlådor till skolan/jobbet?

8
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Instagram @sofiewiberg