
Jag älskar recept som är enkla, goda och innehåller så få ingredienser som möjligt och den här veganska pastan är helt klart ett sånt recept. Supergott och går att slänga ihop på bara fem minuter. Helt klart en ny favorit hos mig!

Ingredienser:
Pasta
1 paket vita bönor, ca 230 g
1 msk solroskärnor
1 dl sojamjölk (havre eller annan valfri vegansk mjölk går också bra)
1/2 tsk paprikakrydda
Örtsalt (jag använder den här, SÅ GOD!)
Salt & peppar
1 -2 st vitlöksklyftor
1 handfull bladspenat
ca 10 st körsbärstomater
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Rosta solroskärnorna i en stekpanna några minuter.
3. Skölj av bönorna och häll i en mixer. Tillsätt vegansk mjölk, rostade solroskärnor, paprikakrydda, örtsalt, salt och peppar. Mixa till en krämig sås!
4. Hacka vitlök och stek tillsammans med körsbärstomaterna och bladspenaten några minuter.
5. När pastan har kokat klart, häll pastan och pastasåsen i stekpannan tillsammans med tomaterna och bladspenaten. Blanda och värm upp några minuter! KLART!

Som sagt, superenkel och supergod pasta som blir klar på bara några minuter. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör!
Love, S