BLogg // Sofie wiberg

Jag är sjuk + recept på veganska bovetepannkakor

Hej hjärtan, hoppas ni mår bättre än vad jag gör idag! Jag vaknade med världens huvudvärk, feber och förkylning imorse. Sov hela förmiddagen och nu ligger jag i sängen, kollar på gamla avsnitt av Top Model och försöker överleva dagen. Fick sjuka pannkaks-cravings för ett tag sedan, så tvingade mig upp ur sängen för att improvisera ihop ett recept på veganska bovetepannkakor med agave- och kanelstekta äppelbitar. Det blev såå gott! Precis vad jag behövde idag! Såhär gjorde jag:

Blanda 2 dl bovetemjöl med 3 dl vatten, lite salt och kanel. Häll en liten klick kokosolja i en nonstick-pan och stek pannkakorna på medelvärme. Medan du väntar på pannkakorna, skär ett äpple i små bitar och lägg dem i en stekpanna. Tillsätt sedan valfri mängd kanel och agavesirap, och stek äppelbitarna i några minuter till de blivit varma och lite mjuka. Toppa sedan pannkakorna med äppelröran och med valfri sirap eller annan sötning – jag använde dadelsirap!

Nej hörni, nu ska jag sova en stund igen. Håller tummarna för att jag mår bättre när jag vaknar imorgon – det är ju såå tråkigt att vara sjuk! Hoppas att ni mår bra i alla fall och att ni har haft en bra dag! Puss och kram S

7
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Instagram @sofiewiberg