BLogg // Sofie wiberg

Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen

Godmorgon hörni! Hur mår ni idag? Jag vaknade med ont i halsen imorse så bestämde mig för att ställa in mitt träningspass som jag hade planerat in nu på förmiddagen. Istället låg jag kvar lite extra länge i sängen, drack te och lagade en riktigt god frukost. Jag älskar att äta havregrynsgröt nu på hösten för att det går att variera på så många olika sätt med olika toppings. Idag testade jag en ny variant – havregrynsgröt med agave- och kanelstekta äpplen + dadelsirap. Så gott! Och så enkelt! Såhär gjorde jag: 

Koka valfri mängd havregrynsgröt på spisen (eller tillaga i micron om du föredrar det). Medan du väntar på att gröten ska bli färdig, skär ett äpple i små bitar och lägg i en stekpanna. Tillsätt sedan valfri mängd kanel och agavesirap, och stek till äppelbitarna blivit varma och lite mjuka. Häll sedan över de kanelstekta äppelbitarna på din färdiga gröt, toppa med lite dadelsirap och njut!

35
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Instagram @sofiewiberg